EN

Tipping Point Workshop Elektrisch Vervoer

Een manifest ter ondersteuning van elektrisch vervoer.
Project : Tipping Point Workshop
Voor : Professional Passionates
Rol : Facilitator
Bij : Design for Good

Doelstellingen

Een manifest te creëren, geschreven door de grote groep van betrokken bedrijven, leden van de Groene Zaak en Professional Passionates, gericht aan de Nederlandse overheid. Het manifest behelst een reeks praktische maatregelen die ertoe zullen leiden dat het kantelpunt in de adoptiecurve versneld bereikt wordt voor de implementatie van elektrisch aangedreven vervoer door het Nederlandse bedrijfsleven. In de workshop moeten de maatregelen door inzet van creativiteitstechnieken naar voren komen.

Tipping Point Workshop bij The Grounds
Jop Timmers faciliteert de Tipping Point workshop bij The Grounds

 

Goed

In een halve dag van workshops en brainstormsessies bij The Grounds (op Schiphol Airport) zijn we tot een lijst maatregelen gekomen die het dagelijks gebruik van elektrische vervoersmiddelen door bedrijven zal stimuleren. De sfeer was uitstekend en alle deelnemers waren het er over eens dat elektrisch vervoer minder negatieve impact op het milieu heeft dan conventionele vervoersmiddelen die worden aangedreven op olieproducten of gas. Het manifest is door De Groene Zaak gepresenteerd en overhandigd aan de Nederlandse overheid tijdens de Electric Rally op 5 juni 2011.

 

The Grounds was gastheer van de Tipping Point workshop
Het mooie kantoor van The Grounds was ter beschikking gesteld voor de workshop.

 

Gebruikte materialen

Post-its, papier.

Jop Timmers with group of Dutch Professional Passionates
We werkten in groepen om uit te dokteren welke realistische maatregelen het gewenste positieve effect op de implementatie van duurzaam elektrisch vervoer door het Nederlandse bedrijfsleven zouden hebben.

Het manifest

Het manifest is in te zien op de website van De Groene Zaak.

Werkzaamheden: idee ontwikkeling, innovatie coaching

top