EN

Over

Oprichter Jop Timmers

Design for Good heb ik in het leven geroepen omdat ik niets liever doe dan bedrijven te inspireren en te helpen om een positieve bijdrage te leveren aan mens en milieu. Het menselijk vermogen om te creëren (en af te breken) fascineert me mateloos. Mijn leven draait dan ook om het maken van tastbare zaken. Als kind knutselde ik er al op los, in mijn professionele leven ontwikkelde ik industriële producten, aantrekkelijke verpakkingen en zelfs een intelligente zorg robot. Het opleiden van studenten, schrijven van een boek over ontwerpprocessen, bloggen en het opvoeden van mijn twee geweldige zoontjes inspireren me elke dag. Bij toonaangevende ontwerpbureaus heb ik geleerd om succesvol te innoveren. Mijn training tot Cradle to Cradle® Design Consultant in 2009 helpt me om de volle betekenis van duurzaamheid te doorgronden en de mogelijkheden te zien van wat ik verantwoordelijk ontwerp noem. Het creëren van mogelijkheden voor anderen is mijn passie en precies dat is de core business van Design for Good.

“What is once well done is done forever”

Henry David Thoreau (1817-1862 American writer, activist against slavery and pro nature)

Design for Good nader verklaard

Design staat voor meer dan een mooi uiterlijk. Het staat ook voor het creatieve proces, de creatie van nieuwe ideeën, innovatieve concepten, producten en diensten.

For Good heeft twee betekenissen. Het staat voor voor altijd. Wat je nu doet kan en zal voor altijd invloed hebben. Ontwerpers, engineers, marketeers en producenten moeten dat in gedachten houden bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Misschien is het niet altijd mogelijk om de duurzaamste en sociaalste oplossingen te kiezen, maar ik vind het wel erg belangrijk om altijd te streven naar de beste oplossing voor de lange termijn. Wat gisteren nog niet kon, kan vandaag misschien wel. Vergeet nooit de eindeloosheid van je keuzes en probeer altijd om niet optimale oplossingen later te verbeteren. Maar for Good staat ook voor voor het goede. Het idee is dat mens en planeet ook profiteren van de kwaliteit en het succes van je product of dienst. Door problemen op te lossen, banen te creëren, betere werkomstandigheden, een gezonder milieu, een betere kwaliteit van leven en door meer plezier te hebben in het leven.

“Producten moeten goed zijn en goed doen”

Jop Timmers, oprichter van Design for Good

Design for Good logo people planet profit