EN

Hoe bewaar je kwasten? Met Store and Go bio based kwasten gel!

Kwasten veilig bewaren in een natuurlijke gel.
Project : Ontwikkelen van een systeem om kwasten direct te bewaren in gel.
Voor : Hildering Innovations‘ merk Go!Paint
Rol : Innovation Manager, Industrial Designer
Kwasten veilig bewaren in natuurlijke gel.

Doelstelling

Kwasten drogen snel uit en worden dan hard, om dit te voorkomen hebben we een compleet systeem ontwikkeld bij Hildering Innovations dat is gebaseerd op een natuurlijke biologisch afbreekbare gel die de kwastharen volledig afsluit van de buitenlucht. Het systeem biedt de (professionele) schilder de mogelijkheid om al zijn kwasten direct na de schilderklus weg te zetten en er pas dagen, weken of zelfs maanden later weer uit te halen en in gebruik te nemen.

Systeem

Het Store and Go systeem bestaat uit een metalen strijkvaatje (1), waarin de (navul)verpakking met gel (2) geplaatst wordt, een verbindingsring (3) met en twee kunststof inzetvaatjes (4) waarvan er één wordt gebruikt als deksel en één als afstrijkpot.

Hoe werkt het?

De gepatenteerde,  natuurlijke gel sluit de kwastharen volledig af van de buitenlucht waardoor deze niet kunnen uitdrogen.
Deze video laat zien hoe je kwasten voor lange en korte periode goed kunt bewaren in een Store and Go system.

Wanneer de kwast voor het wegzetten kort gereinigd wordt in een Clean and Go of gewoon goed uitgestreken wordt op het te schilderen oppervlak, zal de gel schoon blijven. De hoge viscositeit van de gel zorgt ervoor dat de kwast als het ware zweeft in de gel en ‘duwt’ de nog aanwezige vloeibare verf dieper in de kwast. Na dagen, weken of maanden haalt de schilder de kwast uit de gel, veegt de gel af aan de rand van de afstrijkpot en gebruikt de kwast weer voor de volgende klus. Als dit met een andere kleur of verf is dan waar de kwast eerder voor gebruikt is, moet de kwast wel nog even gereinigd worden in een Clean and Go, maar anders is de kwast direct weer klaar voor gebruik. Uitvoerige tests bij de grootste verffabrikanten hebben aangetoond dat een kwast die goed in Store and Go gel geconserveerd is, een geweldig resultaat oplevert.

1. metalen vaatje met daarin 2. gel (navul) verpakking, daarop 3. verbindingsring en 4. twee kunststof vaatjes (deksel en afstrijkpot)
1. metalen vaatje met daarin 2. gel (navul) verpakking, daarop 3. verbindingsring en 4. twee kunststof vaatjes (deksel en afstrijkpot)

Meer gebruiksgemak

Voor de schilder die veel kwasten op te slaan heeft, ontwikkelden we Store and Go XL, met ruimte voor maximaal 24 kwasten in twee containers. De comfortabele zitting biedt de schilder bovendien een lekker zitje op de klus, iets dat maar al te vaak ontbreekt!

Store and Go voor max 24 kwasten, met zitje.
Store and Go voor max 24 kwasten, met zitje.

Goed

Schilders moeten veel kwasten weggooien omdat die te hard zijn geworden of omdat het ze teveel tijd kost om ze schoon te maken. Als de kwasten al bewaard worden gebeurt dit vaak in milieubelastende chemische vloeistoffen of dampen, die minder geschikt zijn voor het bewaren van kwasten die gebruikt zijn met watergedragen verven.

Store and Go gel is een natuurlijke, watergebaseerde gel die in schone vorm biologisch afbreekbaar is. De gel is bovendien geurloos en veilig te gebruiken. De gel is geschikt voor alle soorten kwasten, zowel gebruikt met watergedragen als met oplosmiddelhoudende verven en lakken.  Watergedragen verven hebben de neiging kwasten sneller hard te maken, terwijl deze verftypen wereldwijd juist enorm in opmars zijn. De verffabrikanten zelf zijn dan ook zeer te spreken over Store and Go en nemen het product op in de eigen catalogi.

Dit systeem bespaart de schilder tijd en kwasten. De aanschafprijs is al terugverdiend als hij maar twee goede kwasten niet weggooit.

Als de schilder na enkele maanden dagelijks gebruik de gel wil vervangen dan kan dat door eenvoudig de grijze ring te verwijderen, de oude gelpot leeg te gieten in de afstrijkpot en op zijn beurt te gebruiken als afstrijkpot. Vervolgens plaatst hij een navulverpakking in het metalen vaatje en plaatst de ring er weer op. Indien de gel in de afstrijkpot vermengd is met verf dient deze op dezelfde wijze weggegooid te worden als de verf zelf.

Kwasten worden vaak met (veel) water gereinigd onder de kraan, waarom dit slecht is voor het milieu valt ook terug te lezen bij het project Clean and Go.

Succesvol

Sinds de introductie wordt Store and Go succesvol verkocht en gebruikt in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en Zuid Afrika. Er wordt hard gewerkt aan distributie in overige landen.

Dat het systeem omarmd wordt door de professionele schilder is bijvoorbeeld terug te lezen op deze review van Traditional Painter, een groep zeer kwalitatieve schilders uit Groot-Brittannië.

Samenvatting

Store and Go is veilig, geurloos, milieuvriendelijk en spaart de schilder tijd en verfkwasten.

Meer informatie en bestellen

Meer weten over Store and Go? kijk hier of stuur hier een email

Werkzaamheden: design consultancy, product ontwikkeling