EN

TASC werkwagen

Werkwagen als visitekaartje
Project : TASC werkwagen
Voor Asito
Rol : Industrial Design Engineer, Project Leider
At : Fontis Ontwerpers (nu Smool)

Doelstellingen

Het ontwikkelen van een werkwagen voor het schoonmaakpersoneel van Asito op de locatie Schiphol, die  naast de gangbare functies (zoals het plaats bieden aan de schoonmaakspullen, water en afval) ook het imago van de schoonmaker als gastheer/vrouw versterkt.

 

Goed

Een grote groep schoonmakers werd betrokken in het ontwikkelproces. De schoonmakers waren enorm gedreven om te helpen een ideale werkwagen te ontwikkelen en deelden enthousiast hun ervaringen en wensen. Ook tijdens de modelfase waarin we ze ervaring lieten opdoen met een houten model en later met een realistisch prototype kregen we veel input van deze eindgebruikers. Dit resulteerde in een hoge mate van betrokkenheid en bereidheid om te werken met deze wagen toen hij werd ge├»ntroduceerd op Schiphol Airport. Doordat we respresentatieve, artistieke fotografie van Nederlandse landschappen op de panelen van de wagens aanbrachten zorgt de wagen ervoor dat de passagiers meer van Nederland zien tijdens hun verblijf op de luchthaven, ook als ze er alleen zijn om een overstap te maken. Schiphol Airport waardeerde de werkwagen dermate dat het ook de andere schoonmaakbedrijven aanmoedigde dezelfde werkwagen te gaan gebruiken. De werkwagen wordt in Nederland geproduceerd en geassembleerd.

Gebruikte materialen

100% RVS

Werkwagen voor de schoonmakers van Asito op Schiphol.
Werkwagen voor de schoonmakers van Asito op Schiphol. De schoonmaker stond centraal in het ontwerpproces.

Verdere ontwikkelingen

Toen ik later bij Pilots Product Design werkte vroeg Asito me om de toiletgroepen op de luchthaven op een vergelijkbare manier als de werkwagens aan te kleden met afbeeldingen.

Schiphol Airport Bathroom areas redesigned to match the cleaning cart design.

Werkzaamheden: innovatie coaching, product ontwikkeling